Nazorg bij een wortelkanaalbehandeling

Volgende tips dienen in acht genomen te worden na de wortelkanaalbehandeling:

  • Na de behandeling kan men pijn ervaren waarbij pijnstillers nodig kunnen zijn. Vooral het aanraken van de tand is erg gevoelig. Deze pijn kan men nog tot enkele dagen na de behandeling waarnemen en piekt gewoonlijk op de tweede en derde dag. Wacht deze tijd af. De bijtgevoeligheid kan echter nog tot enkele weken na de behandeling merkbaar zijn.
  • Indien u, in afwachting van de definitieve vulling, een voorlopige vulling heeft gekregen, moet u hiermee voorzichtig zijn tijdens het eten. Deze vulling is minder stevig. Neem contact op met de tandarts als u deze voorlopige vulling verliest.
  • Aangezien de zenuw uit de tand is, is de tand gevoelloos en brozer. Wees dus voorzichtig met bijten. De kans is groter dat er een stuk kan afbreken. Dit kan terug hersteld worden met een vulling of beter nog met een kroon als duurzamere oplossing.

Indien u ongerust bent over te lang aanhoudende pijn of indien u zwellingen heeft aan de mond, dan kan dit duiden op een infectie. Neem contact op met uw tandarts.

Contacteer de tandarts