FAQ algemene tandheelkunde

Is het veilig om naar de tandarts te komen?

Van zodra u ‘uit uw kot’ en onder de mensen komt, is er altijd een hoger risico om het virus op te lopen. Wij nemen veel maatregelen om de patiënt veilig te stellen. Onze beschermende kledij, mondmaskers en strenge hygiënemaatregelen zorgen ervoor dat de kans op een infectie erg klein is voor de patiënt. Indien tijdens een behandeling aerosolen worden geproduceerd, dient de ruimte minstens 1u verlucht te worden en worden alle oppervlakken (incl vloeren) gedesinfecteerd. Bijgevolg kunnen wij minder patiënten per dag behandelen. Houd uzelf ook aan de maatregelen en was uw handen, houd afstand van elkaar en kom binnen met een mondmasker. De tandarts daarentegen loopt een groter risico aangezien hij in de mond van de patiënt moet werken en niet zeker kan zijn of de patiënt drager is van het virus of niet.

Wordt mijn tandartsbezoek duurder?

Aangezien voor elke patiënt meer tijd nodig zal zijn, extra hygiëne maatregelen worden getroffen, extra apparatuur wordt gebruikt en speciale kledij moet worden aangeschaft, is de kans groot dat uw behandeling een beetje duurder zal zijn. 

Ik moet dit jaar nog op controle komen, kan dat?

Misschien niet. Gezien het risico op besmetting voor tandarts en personeel, gaan wij voorlopig enkel de hoognodige en dringende behandelingen uitvoeren. De overheid is er mee bezig om het mondzorgtraject te verlengen met een half jaar, zodat u geen verlies heeft op terugbetaling wanneer u in 2020 niet op controle bent kunnen komen. Wij houden u hierover verder op de hoogte.

Ik had een afspraak, maar deze is geannuleerd. Moet ik zelf bellen voor een nieuwe afspraak, of bellen jullie mij op?

Wij handelen systematisch onze wachtlijst af, dus wij gaan u terugbellen om een nieuwe afspraak in te plannen. Niet-urgente behandelingen, zoals jaarlijkse controles, kunnen momenteel nog niet plaatsvinden.