Gebitsbeschermer voor sporters

By: | Tags: , , , , , , , , | Comments: 0 | januari 10th, 2017

Een gebitsbeschermer is een doorzichtige zachte plaat over de tanden. De beugel wordt op maat gemaakt waardoor hij de perfecte pasvorm heeft op jouw tanden, en daardoor extra bescherming biedt tegen een impact. Je kan het vergelijken met een bumper; de klap op de tanden wordt opgevangen door de beugel die de kracht verdeelt over alle tanden zodat deze niet enkel op één tand komt.

De gebitsbeschermer wordt op maat bij de tandarts gemaakt. Tijdens een eerste afspraak wordt een afdruk van de tanden genomen, en tijdens een tweede afspraak wordt de beugel gepast. Hierdoor heb je een unieke beugel, op maat gemaakt, die comfortabel is om te dragen en je tanden optimaal beschermt.

Een gebitsbeschermer komt in aanmerking voor bepaalde risicosporten zoals voetbal, hockey, ijshockey en rugby. Ze zijn meer noodzakelijk bij boksen, kickboksen en andere vechtsporten.

Wat doen als de tand is uitgeslagen: neem de tand bij de kroon vast, nooit bij de wortel! Bij zichtbaar vuil de tand kort in water of melk spoelen. Plaats de tand direct (!) terug in de holte en bijt dicht op een zuivere katoenen zakdoek, OF, bewaar de tand in een potje met melk. Zeker NIET DROOG bewaren! Ga onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde tandarts, iedere minuut telt!

 

5 redenen om een sportbeugel te dragen:

– het vermindert de kans op een hersenschudding

– beschermt kaakgewrichten tegen letsels

– geeft bescherming aan zachte weefsels zoals het tandvlees en de lip, speekselkliertjes en bloedvaten

– het buffert de tanden tegen een impact

– voorkomt letsels aan de kaak en nek

 

Voor meer informatie kan je terecht in onze praktijk.

 

mouth-guard-480x480

 

Leave a Reply

vijf × 1 =